Cursussen

Onze cursussen in het kort

De puppy cursus

Een beslissing om een puppy in huis te halen is gauw gebeurd. Maar men vergeet dat een puppy snel volwassen wordt. In het begin zijn ze klein, leuk en schattig. Als je een puppy al snel heel veel dingen leert, weet hij ook zijn of haar grenzen te kennen. Op een puppy cursus leren ze met andere honden omgaan, en heel belangrijk socialiseren.

Een puppy cursus is voor hondjes van 8 weken tot 6 maanden oud.

In onze puppy cursus wordt op een positieve manier met zowel puppy als baas omgegaan. Enkele onderdelen wat wij ze leren zijn o.a. zit, af, staan, het gebit bekijken, meelopen met de baas, en nog veel meer.

De puppy cursus is ook een goede voorbereiding naar de vervolg cursussen, zoals de Elementaire Gehoorzaamheid 1.

 

Elementaire Gehoorzaamheid 1

Als vervolg op de puppy cursus kunt u de EG 1 volgen. De EG 1 is ook uitstekend geschikt voor de iets oudere hond, en voor honden die nog geen cursus hebben gevolgd.

Natuurlijk is deze cursus ook voor de herplaatste honden, waar nog een band met de eigenaar mee moet worden opgebouwd. Je kunt hierbij denken aan asiel honden, honden die uit het (verre) buitenland komen etc.

De honden worden ouder en dus wordt ook de manier van de cursus “het volgen” meer een vorm van samenwerken van hond en baas. Dit valt natuurlijk niet altijd mee.

Enkele onderdelen die veranderen t.o.v. de puppy cursus zijn natuurlijk het volg werk, het sociale gedrag en de oefening van bv. af – blijf die bij de EG 1 horen.

Het geleerde bij de puppy cursus kan de hond als ze gaan puberen veranderen (het lijkt dat ze alles zijn vergeten) en dus zal de baas consequenter moeten worden en de hond door deze periode moeten helpen, dus geduld en positief werken met de hond is dan wat gevraagd wordt van de baas.

 

Elementaire Gehoorzaamheid 2

Na de EG 1 kan men deelnemen aan de EG 2. De honden moeten datgene wat ze in de EG 1 geleerd hebben in de EG 2 op een nog betere manier uitvoeren en er wordt natuurlijk nog meer van zowel hond als “baas” verwacht. De eisen zijn strenger en de cursus is natuurlijk uitgebreider.

Een belangrijk aspect is dat zowel hond als “baas” op een heel positieve manier met elkaar moeten kunnen werken. Kortom de EG 2 is uitgebreider en “strenger”.

 

 

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.